Praha se dočkala signálu iVodárenství TV a Televize R

neděle, 5. května 2024, 11:15 Aktuality, TV MediaGuru

Společnost pHmedia Czech Republic podnikatele Pavla Hájka spustila v sobotu 4. května zkušební vysílání televizního multiplexu Regionální síť 11 pro území hlavního města.

Z vysílání stanice iVodárenství. Foto: pHmedia

Z vysílání stanice iVodárenství. Foto: pHmedia

Praha se dočkala na konci 18. týdne roku 2024 nového vysílacího střediska. Společnost pHmedia Czech Republic uvedla v sobotu 4. května do zkušebního provozu kótu Praha – Děvín. MediaGuru.cz to potvrdil sám Pavel Hájek, který je jednatelem firmy. „V pátek večer jsme vysílač na chvíli zapnuli a otestovali a od soboty jedeme bez přerušení ve zkušebním provozu. V současné době ještě čekáme na lepší konektivu od dodavatele, kterým je společnost CETIN,“ přiblížil Hájek.

Televizní multiplex funguje z objektu vodárenské věže Děvín na kanálu 27 s výkonem 1 kW. Poměrně neobvykle je pro hlavní město zvolena horizontální polarizace, konkurenční digitální sítě fungují vertikálně. Multiplex obsahuje aktuálně dvě programové pozice – iVodárenství TV a grafickou smyčku připravované Televize R zaměřené na regiony. Pavel Hájek již stojí za místnimi programy i-Vysočina.cz a KladNo.1. Obě nové stanice jsou k dispozici ve formátu Full HD.

Kromě televizního signálu se bude z kóty Děvín vysílat do budoucna také DAB+ na kanálu 5C. Pavel Hájek se díky své společnosti Fiera Touch stal jedním z osmi úspěšných dražitelů kmitočtových přídělů, které vyhlásil Český telekomunikační úřad začátkem ledna. „Máme kompletně osazený také DAB+ včetně vysílače, takže po koordinaci ČTÚ můžeme začít vysílat i DAB+, ale ten zapneme, až pro něj budeme mít nějaká rádia,“ dodal Hájek.

-lukpol-

Praha a Plzeň se dočkají DVB-T vysílačů iVodárenství TV

úterý 28. března 2023

Vysílání odstartovala televize o vodě iVodárenství TV

úterý 14. listopadu 2023